Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 75 g de farine complète
- 75 g d'eau
- 15 g de levure fraîche
Pâte
- 250 g de vin rouge
- 50 g d'eau
- 150 g de farine complète
- 350 g farine
- 10 g de levure fraîche
- 150 g de noix, décortiquées
- 1 c. à café de sel
Pour le four (cuisson)
- 200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15 min
Biscuits aux noix
1h 15 min
Escargots aux légumes farcis
45min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 Min
Gâteau des rois
1j 55 menit
Mini pizzas «Tricolores »
Brak ocen
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Focaccia au romarin
2h 30 min
Amarettini
1h 30min
Focaccia aux anchois
1h 45min
Pain sandwich
3h