Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 210 g de sucre
- 100 g de farine
- 5 feuilles de gélatine
- 200 g de poires, épluchées
- 50 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 500 g de crème entière
- 150 g de sucre glace
Montaje de la tarta
- beurre pour le moule
- 2 poires, avec la peau, en tranches
- 3 fraises, en tranches
- 1 cerise cocktail, rouge
- 150 g d'amandes éffilées, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.85 g
- Węglowodany
- 41.58 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au séré et aux fraises
2u. 50min
Croissants aux noisettes
1 Std. 40 Min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Glace à la rhubarbe
36h 25 min
Croustillant au chocolat et aux framboises
Brak ocen
Forêt noire
2h 30 min
Mojo vert
10min
Dinde croustillante et boulettes de viande aux lentilles
40 min
Tête de M. Tomate
1h
Focaccia croustillante
2 Std. 10 Min
Canestrelli
Brak ocen
Confiture pomme-pomme de terre
25 min