Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 210 g de sucre
- 100 g de farine
- 5 feuilles de gélatine
- 200 g de poires, épluchées
- 50 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 500 g de crème entière
- 150 g de sucre glace
Montaje de la tarta
- beurre pour le moule
- 2 poires, avec la peau, en tranches
- 3 fraises, en tranches
- 1 cerise cocktail, rouge
- 150 g d'amandes éffilées, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.85 g
- Węglowodany
- 41.58 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35min
Rouleaux de printemps
55min
Pâté uranais
1 Std. 50 Min
Pain aux poires
Brak ocen
Soupe au vin de Soleure
1h
Frittata
35min
Crème renversée au chocolat
Brak ocen
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Pavé au chocolat épicé
12h
Mojo vert
10min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Tarte fine aux deux chocolats et fruits rouges
4h 20 phút