
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 300 g de farine et un peu pour le moule
- 150 g de beurre froid en morceaux, et un peu pour le moule
- 50 g de sucre
- 100 g d'eau froide
Garniture
- 30 - 50 g d'eau
- 800 - 1000 g de pommes par ex. Granny Smith, pelées, en morceaux (2-3 cm)
- 10 g de jus de citron frais
- 100 g de sucre
- 1 - 2 c. à café de cannelle moulue
- 1 blanc d'œuf légèrement battu
-
40
g de panure
lub 40 g de petits-beurre émiettés
Finitions
- 1 jaune d'œuf légèrement battu
- 1 c. à soupe de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 294 kcal / 1230 kJ
- Białko
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Błonnik
- 1.9 g