Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 700 g Wasser
- 1 EL Essig
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 130 g Reis
- 60 g rote Linsen
- 80 g Gabelspaghetti
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Sambal Oelek nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1339 kJ / 319 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsen-Eintopf
30 min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45 Min
Kidneybohnen-Curry
30 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Chana Masala
45 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45 Min
Bohneneintopf mit Feta
45 Min
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40 Min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 Min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min