Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau et un peu pour le four
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 15 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de farine
- 15 g d'huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 c. à café bombée de sel fin
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pommes de terre
45min
Pâte de base pour pain
24h 30min
Petits pains au lait
2h 5min
Citronnade
5 min
Pâte à pizza
1 godz.
Pain ciabatta
1sa 45 dk
Forêt noire
2h 30min
Petits pains burger (buns)
1sa 45 dk
Sucre glace
5 min
Spaghettis à la carbonara
30min
Sauce tomate pour tous les jours
30min
Sauce tomates à l'espagnole
25min