Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau et un peu pour le four
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 15 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de farine
- 15 g d'huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 c. à café bombée de sel fin
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
45 min
Gratin dauphinois
50min
Purée de pommes de terre
45 min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Gâteau des rois
2h 15min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35min
Pâte à pizza
1 godz.
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Sauce béchamel
15min
Pain ciabatta
1h 45min
Pâte de base pour pain
24 godz. 30 min
Cake marbré - Varoma
1h 10min