Glace au caramel salé
TM6

Glace au caramel salé

4.6 (5 ocen)

Składniki

Sauce au caramel salé

  • 250 g de sucre
  • 200 g de crème, min. 30% M.G.
  • 1030 g d'eau
  • 30 g de beurre non salé, froid et autant que possible en une seule pièce (env. 60 x 40 x 10 mm)
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de vinaigre

Glace

  • ½ gousse de vanille
  • 600 g de lait entier
  • 200 g de crème, min. 30% M.G.
  • 30 g de sucre
  • 6 jaunes d'oeufs

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2034 kJ / 486 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy