Kabeljau mit Blumenkohlpüree

Kabeljau mit Blumenkohlpüree

3.8 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Sesam geschält
    50 g
  • grobes Meersalz
    10 g
  • rote Peperoni halbiert, ½ Peperoni in Streifen
    1
  • Blumenkohl in Röschen
    1000 g
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
    4
  • Öl
    3 EL
  • Butter
    50 g
  • Limette Bio, von ½ Limette Saft ausgepresst und ½ Limette in Spalten
    1
  • Sahne
    40 g
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 450 kcal / 1885 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...