Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de riz
- 150 g de farine de maïs
- 190 g de sucre glace
- 220 g de beurre, en morceaux
- 7 jaunes d'œufs (voir conseils)
- 1 c. à café de poudre à lever (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Pâte feuilletée, rapide
2h
Pâte brisée
1 Std. 50 Min
Sucre glace
5 Min
Pain complet
4h
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Tarte aux abricots
1 Std. 10 Min
Pâte de base pour pain
24u. 30min
Pain paysan
3 Std.