Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 pommes, grosses
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 130 g de farine, und etwas mehr zum Bestäuben
- 4 c. à soupe de sucre
- 2 œufs
- 50 g de lait
- 100 g d'eau
-
1000
g d'huile de friture
lub 1000 g d'huile de coco hydrogénée - ½ c. à café de cannelle moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 495 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau aux bolets
1 Std. 30 Min
Crème pâtissière
15 Min
Gâteau des rois
2h 15min
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Brioche
9h 30min
Sauce béchamel
15 Min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Bûche de Noël
2h 45min
Sauce au curry
5 Min
Gâteau à la crème
45min