Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre
- 250 g de lait entier
- 170 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 250 g de crème, 35 % de m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au lard
50min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Séré aux herbes
10 Min
Riz au lait
1 godz.
Sauce béchamel
15 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Tartelettes au chocolat et citron jaune
Brak ocen
Mousse au chocolat noir et caramel
4h 30min
Flans de semoule
1h 15min
Riz au lait et son coulis de fruits rouges
55 Min
Mousse au thon
10 Min
Gâteau à la crème
45min