Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre
- 250 g de lait entier
- 170 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 250 g de crème, 35 % de m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crème brûlée
4 godz. 50 min
Soufflés au fromage de chèvre, sauce au yogourt et poireaux
45min
Riz à la tomate
30min
Brownies
45min
Gâteau au chocolat léger
2 godz. 15 min
Crème renversée au chocolat
Brak ocen
Riz au lait
1 godz.
Muffins au chocolat
45min
Bûche de Noël
2h 45min
Moelleux au chocolat
1 godz. 30 min
Crème Thermomix®
45min