Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'entremets banane
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 15 g de jus de citron
- 250 g de bananes
- 200 g de sucre en poudre
- 3 blancs d'œufs
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
La finition
- 200 g de chocolat de couverture
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de vermicelles au chocolat, colorés
- bananes, coupées en rondelles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1907 kJ / 456 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Bouchées aux trois chocolats
2h 30min
Mini-choux aux fraises
1h 10min
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Croustillant chocolat-framboise
16h
Mousse surprise
14 Std.
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Manguier
5h
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min