Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'entremets banane
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 15 g de jus de citron
- 250 g de bananes
- 200 g de sucre en poudre
- 3 blancs d'œufs
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
La finition
- 200 g de chocolat de couverture
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de vermicelles au chocolat, colorés
- bananes, coupées en rondelles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1907 kJ / 456 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mignardises à la mousse de fruit
7 godz. 45 min
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6u.
Croustillant chocolat-framboise
16 godz.
Crémeux aux noisettes
1u. 45min
Sphère chocolat-mandarine
12h
Mignardises comme un Irish coffee
4u. 10min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3u. 45min
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4h
Le drômois
12 Std. 45 Min
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Entremets aux deux chocolats
35min
Verano
12 Std. 45 Min