Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 60 g de sucre roux
- 60 g de farine de blé
La mousse au chocolat noir
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 60 g de sucre glace maison
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
La mousse au chocolat blanc
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2177.4 kJ / 521.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Royal au chocolat
3h 30min
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Entremets aux 2 chocolats
2 godz. 15 min
Choux façon tiramisu
1h 50min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 Std. 30 Min
Bavarois meringué aux fraises
4 Std.
Trianon
3 Std.
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min
Mille-feuille à partager
1 Std. 45 Min
Entremets façon tiramisu
5 Std.
Bavarois aux trois chocolats
15h