Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 1 pâte feuilletée maison (490 g)
- farine, pour le plan de travail
- 60 g d'amandes effilées
- 1 jaune d'œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées aux trois chocolats
2 godz. 30 min
Paille à la confiture
1h 30min
Baguette roulée aux graines
2 godz. 35 min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Chocolat viennois
20min
Pain express
1 godz. 15 min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 godz. 30 min
Biscuits au café
1 godz.
Palmiers maison
1h 30min
Pain au lait
2h 20min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2 godz. 35 min
Mousse au chocolat magique
15min