Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le cercle à pâtisserie
- 2 blancs d'œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre roux
- 60 g de farine de blé, et un peu pour le cercle à pâtisserie
- 400 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min., très froide
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2134.9 kJ / 510.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Napolitain
73h 40min
Bouchées aux trois chocolats
2 Std. 30 Min
Fraisier
12 Std. 45 Min
Gâteau de Pâques
13 godz.
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 godz.
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Entremets aux deux chocolats
35min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1 Std. 30 Min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Génoise au chocolat
45min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min