Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 600 g milho cozido escorrido
- 100 g ervilhas descongeladas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 15 g manjericão
- 700 g água
- 100 g espargos verdes cortados em lâminas
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 931.1 kJ / 222.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 416 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1 Std. 5 Min
Creme de couve-flor
45 min
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Sopa fria de melão com presunto
10min
Técnica Tortellini
Brak ocen
Creme de espargos verdes
50 min
Creme de aipo e maçã
30 min
Creme de espargos com parmesão
30 min
Vichyssoise de espargos
40 min
Mistura chai e chai latte
15min
Creme de ervilhas e hortelã
35 min
Creme de ervilhas
40 min