Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Legumes
- 50 g sobras de pão
- 10 g coentros
- 3 dentes de alho
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 5 g gengibre
- 300 g abóbora cortada em pedaços
- 300 g cebola cortada em rodelas
- 50 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 50 g água
- 300 g batata-doce cortada em cubos pequenos
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços
-
100
g acelgas cortadas em pedaços
lub 100 g espinafres cortadas em pedaços
Molho Béchamel
- 700 g bebida de soja
- 30 g óleo de amendoim
- 90 g farinha
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 pitada de pimenta rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1434 kJ / 343 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Moussaka vegetariana
1h 10min
Assado de lentilhas
2h 25 min
Hambúrgueres de tremoço
1h 10min
Tarte vegetariana
1 godz.
Empadão de batata-doce e lentilhas
2 Std. 30 Min
Almôndegas de beringela
1 godz.
Tofu à Lagareiro
13hod.
Feijão e abóbora com natas e coentros
1 godz.
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 min
Cuscuz de couve-flor com tofu
8h
Soja à Florentina
50 min
Seitan
50 min