Wersje kompatybilne
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 beringelas grandes
- Sal grosso q.b.
- 100 g caju
- 5 dentes de alho
- 150 g espinafres
- 100 g bebida de amêndoa s/ açúcar
- 2 c. sopa de sumo de limão
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- 15 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 200 g tomate cortado em cubos
- ½ c. chá de mel
- 1 c. chá de orégãos
- 6 folhas de manjericão, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 lombos de salmão
- 100 g amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50min
Batata-doce recheada com salmão
35min
Folhado de ervilhas e batata-doce
50min
Frango de gengibre e sésamo com noodles de curgete
40min
Cogumelos recheados com quinoa
1h
Fritata de legumes
45min
Tarte de salmão e tomate seco
35min
Crocante mediterrânico
50min
Poke havaiano
45min
Caril tailandês
45min
Canelones de beringela
1h 5min
Cogumelos recheados com frango, mozarela e tomate
2h