Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gruyère, (80 g coupé en morceaux et 70 g en lamelles)
- 1200 g de courge musquée de Provence, coupée en morceaux
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 10 g de beurre
- 10 g de gingembre frais
- 3 œufs
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de noix de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de potiron aux épices douces
1h
Chou-fleur en soufflé
55min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Petits flans de carotte
12h
Flan d'aubergine
1h
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20 min
Cake aux petits pois, courgette et chèvre
1h 30min
Flan d'épinard
45min
Gratin de courgette
1h 20 min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15 min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min
Tarte à la praline
3h 20min