Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de pâtes sèches, type penne
- 1 c. à soupe de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de pignons de pin
- 1 gousse d'ail
- 50 - 60 g de feuilles de basilic frais
- 150 g d'huile d'olive
- 400 g de tomates, coupées en dés
- 8 tranches de jambon de Parme
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 433 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40 min
Chaud-froid de spaghetti aux tomates cerise
35min
Pâtes à la feta, tomates et olives
25min
Tagliatelle au pesto de pistaches et citron
20 min
Pipe rigate gratinés
1h
Gratin de pâtes au fromage
50min
Gratin de pâtes
25min
Trofie au pesto
40 min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30 min
Salade de pâtes italienne
35min
Tagliatelle aux cèpes et au parmesan
40 min
Bruschettas jambon fumé, tomate et basilic
15min