Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de carottes, pelées
- 30 g de beurre
- 1 cube de bouillon de légumes
- 60 g d'échalotes, pelées et coupées en deux
- 350 g d'eau
- 300 g de pâtes fraîches aux œufs, type fettucine
- 100 g de brie en dés
- 60 g de crème liquide entière
- 2 c. à café de fécule de maïs, diluée dans 2 c. à café d'eau
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1817 kJ / 434 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20min
Penne à la crème de chou-fleur
1h
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Penne à la pancetta, brocoli et citron
45min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20min
Chèvre-poivron
15min
Nids de spaghetti
1h
Tortellini au fromage, bouillon aux petits pois
25min
Gnocchis à la carbonara
15min
Nouilles sauce verte et rose
20min