Pizza quatre fromages

Pizza quatre fromages

4.3 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 parts

Składniki

La pâte
  • 50 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre en poudre
    1 c. à café de poudre de malt
  • 15 g de levure boulangère fraîche
    2 c. à café bombées de levure boulangère sèche
  • 180 g de lait ribot
    180 g de lait écrémé
  • 400 g de farine à pain type Manitoba
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 50 g de fromage caciocavallo coupé en morceaux
    50 g de fromage fontina, coupé en morceaux
  • 80 g de mozzarella égouttée et coupée en lamelles
La finition
  • 80 g de gorgonzola coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 1 pincée de poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 581 kcal / 2431 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...