
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de beurre coupé en petits cubes préalablement congelés
- 340 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel fin
- 1 c. à soupe de graines de pavot bleu
- 100 g d'eau très froide
- 150 g de brie de Meaux bien fait, en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de beurre salé coupé en morceaux
- 2 œufs entiers
- 2 c. à soupe ciboulette fraîche ciselée
- du sel
- du poivre moulu
- 1 jaune d'œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1060 kcal / 4407 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Węglowodany
- 63 g