Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 140 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel fondu
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide, 35% m.g.
- 5 bananes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 364.8 kJ / 86.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Milk-shake vanille-mangue
10 min
Bouchées aux trois chocolats
2 godz. 30 min
Limonade madrilène
50min
Lassi à la rose
10 min
Rose cake aux fraises
2 godz. 15 min
Verrine céréales et mousse kiwi
20min
Chocolat viennois
20min
Nectar poire orange cannelle
5 min
Cocktail fruité à la bière blanche
10 min
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1h 20min
Tiramisu à la banane
12 Std. 15 Min
Crémeux de Carambar
2 godz. 30 min