
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de saindoux
- 250 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
-
½
c. à café de sucre en poudre
lub ½ c. à café de poudre de malt - 500 g de farine blanche type 45
- 1 c. à café de sel
La garniture
- farine blanche type 45 pour fariner
- 100 g de jambon cru type speck, coupé en dés
- 100 g de jambon blanc coupé en dés
- 200 g de fromage fontina coupé en dés (1 cm)
- 100 g de salami type cacciatorino, coupé en tranches fines (1-2 mm)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 428 kcal / 1791 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 2 g