Pizza roulée au speck et à la fontina

Pizza roulée au speck et à la fontina

3.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 parts

Składniki

La pâte
  • 120 g de saindoux
  • 250 g d'eau
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • ½ c. à café de sucre en poudre
    ½ c. à café de poudre de malt
  • 500 g de farine blanche type 45
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • farine blanche type 45 pour fariner
  • 100 g de jambon cru type speck, coupé en dés
  • 100 g de jambon blanc coupé en dés
  • 200 g de fromage fontina coupé en dés (1 cm)
  • 100 g de salami type cacciatorino, coupé en tranches fines (1-2 mm)
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 428 kcal / 1791 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...