Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Knoblauchzehen nach Geschmack1 - 2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben15 g
-
Zwiebel (ca. 80 g), halbiert1
-
brauner Zucker190 g
-
Wasser20 g
-
Birnen geschält, in Stücken (siehe Tipp)700 g
-
Weißweinessig100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Kurkuma½ TL
-
Rosine80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
2038 kJ /
487 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
110 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® it yourself
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Chutney
50 min
Mango-Chutney
1 godz.
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Birnen-Senf
30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Trauben-Chutney
25 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6 godz. 50 min
Apfel-Cranberry-Chutney
45 min