![Birnen-Chutney Birnen-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93CE5D3D-0D8B-4B5A-AB0B-817C44220571/Derivates/bdd42e25-5b2e-44c7-9434-896ec6b957fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
- 190 g brauner Zucker
- 20 g Wasser
- 700 g Birnen, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 100 g Weißweinessig
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ½ TL Kurkuma
- 80 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Chutney
50min
Birnen-Senf
30min
Quittenchutney
55 min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1h
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6 godz. 50 min
Pfirsich-Chutney
40min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min
Rhabarber-Chutney
1h 30min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25min
Scharfe Pflaumensauce
50min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30min