Birnen-Chutney

Birnen-Chutney

4.6 154 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 Schraubgläser

Składniki

  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    1 - 2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
    1
  • brauner Zucker
    190 g
  • Wasser
    20 g
  • Birnen geschält, in Stücken (siehe Tipp)
    700 g
  • Weißweinessig
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Rosine
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 3 g
Kalorie 2038 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 9.6 g
Węglowodany 110 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...