Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 Eigelb
- 100 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 150 g Eierlikör
- 150 g Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut
- Puderzucker zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Zabaglione
15min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Orangenparfait
6 godz. 30 min
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30 min
Panna Cotta al caffè
5 Std.
Kaffee-Sabayon
10min
Limoncello-Creme
5 Std.
Zabaglione al Prosecco
15min
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 Std. 30 Min