![Kirsch-Gewürz-Chutney Kirsch-Gewürz-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20EAA052-C900-41A9-9835-14EEB9D6175F/Derivates/D60E35CF-8B7B-46E5-BEF8-8441395A0D11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 1 Chili, getrocknet
- 1 EL frische Rosmarinnadeln
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 15 g Rapsöl
- 1000 g Kirschen, entsteint
- 70 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 200 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1378 kJ / 329 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Erdbeer-Mango-Chutney
2 godz. 30 min
Rhabarber Curd
35 Min
Kirsch-Ketchup
1 godz. 25 min
Pfirsich-Chutney
50 Min
Cassis-Senf
48 Std.
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1h 15min
Bärlauch-Rub
2h 10min
Bärlauchpaste
20min
Gelbes Ketchup
45 Min
Rhabarber-Chutney
1h 30min
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min