Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de huevas de pescado frescas (merluza, bacalao, pescadilla, etc.)
- 80 g de zanahorias en trozos
- 150 g de cebolla en trozos
- 200 g de tomates maduros
- 100 g de aceite de oliva
- 8 dientes de ajo con piel
- 100 g de vino blanco
-
100
g de vinagre de sidra
lub 100 g de vinagre de manzana - ½ cucharadita de sal
- 2 hojas de laurel secas
- 6 granos de pimienta negra
- 1 trozo de guindilla seca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 872 kJ / 208 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1409.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo
10min
Salsa verde
20 Min
Menestra de verduras al estilo asturiano (Cocción lenta)
2u. 45min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 Min
Pisto
45 Min
Salsa de Pedro Ximénez
35min
Atún en manteca (Andalucía)
3hod.
Calamares a la americana
50min
Tomate frito
25min
Sofrito de verduras
15 Min
Caldereta de cordero (Cocción lenta)
3 Std. 45 Min
Aleta de ternera rellena y salsa de Pedro Ximenez
1 Std. 50 Min