Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 5 - 6 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco pequeño
-
2
chiles rojos (sin pepitas) en rodajas
lub 1 guindilla roja (sin pepitas) en rodajas - 800 g de alitas de pollo cortadas en dos
- 2 cucharadas de salsa de pescado
- 1 cucharada de salsa de soja
- 70 g de zumo de naranja
- 1 cucharada de azúcar
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 5 g de alga wakame deshidratada
- agua caliente para hidratar las algas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 235.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alitas de pollo picantes con miel
1 Std. 10 Min
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 Min
Alitas de pollo estilo cajún
50 dk
Cordero al vino tinto
45 dk
Costillas de cerdo agridulces
45 dk
Cabrito en salsa
50 dk
Navajas al ajillo
4h 40min
Sopa de mariscos
1 godz. 30 min
Chocolate con picatostes (Focaccia con dip de morcilla)
3h 30min
Picantones con guiso de verduras, setas de temporada y pera
1sa
Conejo en salmorejo
9 Std.
Conejo al curry con manzana
45 dk