Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de berberechos
- 2 - 3 cucharadas de sal gorda
- 100 g de cebolla en trozos
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de sal
- 200 g de cava seco
- Wartości odżywcze
- na 4 ración
- Kalorie
- 7186.7 kJ / 1717.7 kcal
- Białko
- 137.7 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 88.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 182.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpo a la plancha con salsa a la Arrabiata
40 min
Langostinos con mojo verde
45 min
Pan plano de patata y romero
1 Std.
Asado frío con salsa de calabacín a la menta
1 Std.
Cóctel Martinica
10min
Ternera con chips de patata y de manzana (Al vacío)
5 Std. 10 Min
Croqueta de gambón y berberecho en vaso
20 Min
Huevos rotos con patatas y pulpo
30 min
Croque Madame
30 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Risotto de setas al cava
35 Min
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25 min