Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dovlecei (130 g fiecare)
- 2 vinete (400 g fiecare)
- 2 cepe albe (120 g fiecare)
- 500 g apă
- 10 g ulei de măsline extravirgin, plus pentru uns și stropit
- 100 g pesmet
- 10 frunze de busuioc proaspăt
- 1 ou
- 20 g lapte
- ½ linguriță sare
- 1 priză piper negru măcinat
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1018 kJ / 243 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Ruladă de carne
1h 20 min
Tagliatelle de morcovi și dovlecei, la aburi
35 min
Cod cu unt și citrice
50 min
Borș rusesc
50 min
Salată Waldorf pe frunze de andive
30 min
Pappardelle cu rucola și ricotta
1 Std.
Plăcintă cu miel și praz
2h
Ghiveci cu tofu
30 min
Frittata cu cartof dulce, păstârnac și broccoli
55min
Mousse de fructe
4 godz. 50 min
Musaca de linte
2 Std. 20 Min
Ratatouille (ghiveci)
40 min