Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 - 250 g vinete, tăiate felii (2 cm), apoi tăiate bucăți (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Rețetă completă
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Dovlecei sotați (200 g)
20 min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25min
Năut gătit lent
14h 40min
Paste cu legume
45min
Fasole verde rumenită ușor
25min
Ouă de Paște vopsite în roșu-maroniu
55 min
Roșii umplute cu ton
35 min
Ciuperci murate
6 godz. 30 min
Vinete sotate (400 g)
Pas d’évaluation
Roșii umplute cu ciuperci și nuci
1h 5min
Pâine din făină integrală, cremă și chifteluțe de pui
2h