Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 - 250 g vinete, tăiate felii (2 cm), apoi tăiate bucăți (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Rețetă completă
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 min
Conchiglie cu sos de conopidă
35 min
Salată rusească de sfeclă roșie
1h 10min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 min
Clătite din hrișcă
30 min
Nuci caju cu curry, prăjite
30 min
Spată de miel la cuptor, cu fenicul și sos dulce-acrișor
5h 15min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Dovlecei sotați (200 g)
20min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20min
Năut gătit lent
14h 40min
Ratatouille (ghiveci)
40min