Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous integrale con lenticchie e menta
- ½ spicchio di aglio, senza anima (opcjonalnie)
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate + q.b.
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
- 190 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di cous-cous integrale precotto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1sa
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 Min
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 min
Cous cous marino (vegan)
30 Min
Cous cous veloce con verdure crude
20 min
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30 Min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40 Min
Insalata di farro con ravanelli e rucola
40 Min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 dk
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min
Minestra di riso e ceci
30 Min