Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle a fette (0.5 mm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di gamberi crudi sgusciati, privati del filo intestinale
- 150 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 15 g di aceto balsamico
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- glassa di aceto balsamico, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30min
Finocchi e gamberi allo zafferano
35min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Tartine tonno e ceci
30min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30min
Catalana di pesce e verdure
1h 30min
Filetti di halibut con cipolla di Tropea e pomodorini
30min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50min
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Gamberoni zafferano e arancia
30min