![Gamberi al balsamico Gamberi al balsamico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FDD8A1C9-8E01-4889-9916-F955FE7F7714/Derivates/00c477f5-66c0-4282-8d5e-82f0592ff4ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle a fette (0.5 mm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di gamberi crudi sgusciati, privati del filo intestinale
- 150 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 15 g di aceto balsamico
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- glassa di aceto balsamico, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante gratinate
30 Min
Rombo pomodoro e nocciole
1 Std.
Scampi alla busara
35 min
Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
5h 30min
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45 Min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Merluzzo pere e noci
35 min
Finocchi e gamberi allo zafferano
35 min
Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone)
35 min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min