Wersje kompatybilne
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cavoletti di Bruxelles a metà
- 30 g di anacardi
- 550 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 1 pizzico di timo secco
- pepe nero macinato q.b.
- 20 g di pecorino in scaglie q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1827.4 kJ / 436.8 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 299.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min
Pasta risottata con zucca e piselli
40 min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35 Min
Farfalle in crema di uova e cavolfiore
45min
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
30 Min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 Min