Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Insalata di pesce spada e pinoli
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 4 - 5 grani di pepe rosso
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di pesce spada in tranci
- 500 g di acqua
- 10 pomodori ciliegino in quarti
- 1 - 2 cetrioli, sbucciati e a rondelle
- 15 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55p
Filetto di orata con peperoni
25min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Pesce spada agrumato
35min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30min
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Pesce spada con fagiolini e olive
40min
Salmone all'aceto balsamico con spaghetti di zucchina
40min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min