Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Basmati-Reis
- 400 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 50 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Shiitakepilze, frisch, geviertelt
- 100 g Sojasauce
- 100 g Ketjap Manis
- 300 g Putenbrustfilet, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
- 1 gelbe Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Zuckerschoten, halbiert
- 20 g Speisestärke
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kimchi
120sa
Shiitake-Hackfleisch-Sauce (香菇肉酱)
50 Min
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50 Min
Reisnudeln mit Gemüse (炒米粉)
1h
Scharfe Garnelensuppe
35 Min
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 godz. 20 min
Vietnamesische Nudelsuppe
1 godz. 20 min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1h
Reisnudelbowl mit Schmorfleisch
2 godz.
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Kräuterseitlinge mit Paprika und Basilikum
25 min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 Min