Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
- 800 g Fischfond
- 200 g Sahne
- 60 g Weißwein
- 10 g Worcester-Sauce
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 250 g Räucherforellenfilet, in Stücken (ca. 3 cm)
- 5 - 10 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 Min
Krebssuppe
45 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1h
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 Min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 Min
Lachscremesuppe
20 Min