Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Milch
- 50 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 450 g Mehl
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Bund Rosmarin, ohne Stiele
- 1 Bund Thymian, ohne Stiele
- 100 g Butter, in Stücken
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 160 g Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- 160 g Oliven, grün, entsteint, halbiert
- 60 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgursalat
35 min
Sesambutter
5min
Schafskäse-Creme
5min
Focaccia mit Rosmarin
1 godz.
Bulgursalat
45 min
Ligurischer Nudelsalat
35 min
Feta-Cashew-Kugeln
20 min
Couscous-Kräuter-Salat
40 min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1 godz.
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 Min
Bruschetta mit Olivencreme
5min
Focaccia mit Sardellen
1 Std. 45 Min