Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mehl und etwas mehr für die Form
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 50 g Wasser
- Olivenöl für die Form
- 300 g Hülsenfrüchte, getrocknet, zum Blindbacken (z.B. Erbsen)
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 12 Blätter Basilikum
- 200 g Magerquark
- 200 g Ricotta
- 3 Eier (Kl. M)
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Limettenschale, Bio, abgerieben
- 1 EL Speisestärke
- 80 g Erbsen, TK
- 200 g grüner Spargel, in dünnen Scheiben (3-4 mm)
- 80 g Zuckerschoten, in feinen Streifen
- 8 Radieschen, geviertelt
- 4 Schalotten, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2946 kJ / 704 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Spargel-Quiche
1h 10min
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Mini-Gemüse-Quiches
1h 10min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1 Std. 25 Min
Möhrenquiche
1h 30min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Porreetorte
1h 20min
Winterlicher Flammkuchen
2 godz.
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Tarte provençale
1h 40min