Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 100 g Espresso, aufgebrüht, heiß
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 400 g Sahne
- 150 g Himbeeren
- 6 Aprikosen, in Spalten
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna Cotta
5 Std.
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4h 40min
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3 Std. 45 Min
Panna Cotta mit Honigmelone
5h 15 min
Zwetschgen-Parfait
8h 40min
Geeiste Zimt-Mousse
5 Std.
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1 Std.
Bayerische Creme
8 Std.
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7h