Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Parfait
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken80 g
-
weiße Schokolade in Stücken80 g
-
Birnen weich, in Stücken500 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt800 g
-
Joghurt, 10% Fett200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
1077 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5 godz.
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Glühweinsabayon
10 min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Crème brûlée
6 godz.
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
12 godz.