Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g weiße Kuvertüre
- 500 g Wasser
- Öl zum Bestreichen
- 250 g Rhabarber, in Stücken
- 50 g Puderzucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 700 g Erdbeeren
- 60 g Holunderblütensirup
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50 min
Zabaglione
15min
Crème brûlée
2h 30min
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5h 30 min.
Orangenparfait
6 godz. 30 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Rhabarber-Trifle
20min
Limoncello-Creme
5 Std.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Geeiste Zimt-Mousse
5 Std.