Rhabarber-Parfait

Rhabarber-Parfait

4.5 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • weiße Kuvertüre
    250 g
  • Wasser
    500 g
  • Öl zum Bestreichen
  • Rhabarber in Stücken
    250 g
  • Puderzucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Zucker
    90 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eigelb (Kl. M)
    4
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Erdbeeren
    700 g
  • Holunderblütensirup
    60 g
  • Zitronensaft
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 624 kcal / 2611 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...