Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Parfait
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
weiße Kuvertüre250 g
-
Wasser500 g
-
Öl zum Bestreichen
-
Rhabarber in Stücken250 g
-
Puderzucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zucker90 g
-
Salz1 Prise
-
Eigelb (Kl. M)4
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Erdbeeren700 g
-
Holunderblütensirup60 g
-
Zitronensaft2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2611 kJ /
624 kcal
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargel-Papaya-Cocktail
35 min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 godz. 45 min
Rhabarber-Trifle
20 min
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Rotweinbirnen
3 godz. 20 min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 godz.
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.