Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 250 g weiße Kuvertüre
- Öl zum Bestreichen
- 250 g Rhabarber, in Stücken
- 50 g Puderzucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 300 g Sahne
- 700 g Erdbeeren
- 2 EL Zitronensaft
- 60 g Holunderblütensirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce Hollandaise
15 Min
Amaretto-Eisparfait
8 Std. 15 Min
Mandarinen-Trifle
2 godz. 30 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5u.
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 godz. 40 min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10h
Zitronen-Parfait
4h 30min
Rhabarber-Trifle
20min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min