Kirsch-Clafoutis

Kirsch-Clafoutis

4.0 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Clafoutis
  • Butter weich
    10 g
  • Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
    1 Glas
  • Mandeln
    100 g
  • Mehl
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Milch
    250 g
  • Eier
    2
  • Zucker
    30 g
  • Bittermandelaroma
    3 Tropfen
Kirschkompott und Fertigstellung
  • Zucker
    20 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Zimt
    1 Msp.
  • Puderzucker
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2332 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...