Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Clafoutis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
Clafoutis
-
Butter weich10 g
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
-
Mandeln100 g
-
Mehl100 g
-
Salz1 Prise
-
Milch250 g
-
Eier2
-
Zucker30 g
-
Bittermandelaroma3 Tropfen
Kirschkompott und Fertigstellung
-
Zucker20 g
-
Speisestärke15 g
-
Zimt1 Msp.
-
Puderzucker1 - 2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2332 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mango Kulfi
4 godz. 20 min
Polenta-Flammeri mit Beeren
9 godz.
Focaccia Tonnata
1 godz. 30 min
Aprikosen-Tartelettes
3 godz.
Espresso-Pinienkern-Waffeln
45 min
Beeren-Crumble mit Tonkabohne
55 min
Kirsch-Clafoutis
1 godz. 10 min
Warmer Schokoladenkuchen mit marinierten Erdbeeren
1 godz. 10 min
Bakewell Tarte
2 godz.
Apfel-Quark-Trifle
1 godz. 30 min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2 godz. 30 min
Engadiner Walnusstörtchen
1 godz. 45 min