![Kirsch-Clafoutis Kirsch-Clafoutis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFBD0625-B7A1-46F5-8E22-B544C519A621/Derivates/8BF3C0AD-7347-4BAB-ACBF-C7A18FC26E41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Clafoutis
- 10 g Butter, weich
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 100 g Mandeln
- 100 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 30 g Zucker
- 3 Tropfen Bittermandelaroma
Kirschkompott und Fertigstellung
- 20 g Zucker
- 15 g Speisestärke
- 1 Msp. Zimt
- 1 - 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2332 kJ / 556 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Haselnuss-Käsekuchen mit Orangen
1 godz. 30 min
Nougatwaffeln
20 min.
Pizza mit Salsiccia
2h 40min
Far Breton
9 Std. 20 Min
Aprikosen-Tartelettes
3 Std.
Espresso-Pinienkern-Waffeln
45 min
Apfeltarte (upside down)
1h 10min
Crostata mit Vanillecreme
2h
Nougat-Erdbeer-Tarte
5 godz.
Aprikosen-Tarte
4j
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.