Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Clafoutis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
Clafoutis
-
Butter weich10 g
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
-
Mandeln100 g
-
Mehl100 g
-
Salz1 Prise
-
Milch250 g
-
Eier2
-
Zucker30 g
-
Bittermandelaroma3 Tropfen
Kirschkompott und Fertigstellung
-
Zucker20 g
-
Speisestärke15 g
-
Zimt1 Msp.
-
Puderzucker1 - 2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2332 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Scones
35 min
Pizza mit Schwarzwurzel und Serrano-Schinken
1 godz. 30 min
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 godz.
Kirsch-Clafoutis
1 godz. 10 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Orangen-Sahne-Eis mit Safran
13 godz.
Milchreiscreme mit Zabaione und Himbeerpüree
30 min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Aprikosen-Crumble
45 min
Lemon Curd-Tartelettes
2 godz.