Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl zum Einfetten
- 160 g Wasser, lauwarm
- 30 g Schweineschmalz
-
15
g Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 300 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
Käse-Oliven-Creme
-
200
g Crescenza Käse, in Stücken
lub 200 g Mozzarella, in Stücken -
200
g Gorgonzola, in Stücken
lub 200 g Taleggio, in Stücken -
1 - 2
EL Sardellen-Aufstrich
lub 2 - 4 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft - 150 g Oliven, schwarz, entsteint (z.B. Taggiasca-Oliven)
- 2 EL natives Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3067 kJ / 733 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Pizza mit Salsiccia
2 godz. 40 min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Mini-Pizzen mit Kräutern
1 Std. 35 Min
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1 godz. 20 min
Mini-Focacce Phantasie
2 Std. 5 Min
Focaccia mit Salsiccia
2 godz.
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Focaccia mit Gewürzöl
4 godz. 15 min
Knusprige Focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia mit Rosmarin
1h
Tomaten-Focaccia
2 godz. 10 min