Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 200 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 1 EL Orangenlikör (z.B. Cointreau oder Grand Marnier)
- 4 Eier (Größe L), getrennt
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amarettini-Parfait
5 godz. 50 min
Weincreme
5 Std. 40 Min
Bayerische Creme
8 Std.
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5u.
Zabaglione mit Orangenlikör
15min
Orangen-Likör-Creme
20min
Geeiste Zimt-Mousse
5u.
Bilbao - Goxua
2 Std. 30 Min
Limettencreme
45 Min
Amaretto-Eisparfait
8 Std. 15 Min
Orangen-Schokomousse
8 Std. 15 Min