Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 200 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 1 EL Orangenlikör (z.B. Cointreau oder Grand Marnier)
- 4 Eier (Größe L), getrennt
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2h 25min
Kokosmousse
40min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1h 30min
Limoncello-Creme
5h
Glühweinsabayon
10 dk
Zwetschgen-Parfait
8h 40min
Zabaione mit Katzenzungen
1 godz.
Zitronencreme
10 Std.
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Orangen-Likör-Creme
20min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min