Linsotto mit Speck und Pilzen

Linsotto mit Speck und Pilzen

4.7 323 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Porree in feinen Ringen (ca. 2 mm), davon 2 EL zum Dekorieren beiseite gelegt
    100 g
  • Speckwürfel
    200 g
  • Butter weich, in Stücken
    30 g
  • Beluga Linsen, getrocknet
    200 g
  • Wasser
    470 g
  • Balsamico, dunkel
    10 g
  • Champignons in dünnen Scheiben
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2470 kJ / 590 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 10.1 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...