Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Porree, in feinen Ringen (ca. 2 mm), davon 2 EL zum Dekorieren beiseite gelegt
- 200 g Speckwürfel
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Beluga Linsen, getrocknet
- 470 g Wasser
- 10 g Balsamico, dunkel
- 200 g Champignons, in dünnen Scheiben
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2470 kJ / 590 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 10.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Moussaka
2h 30min
Graupen-Erbsen-Risotto
40min
Linsentatar mit Räucherforelle
45min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1h
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30min
Kürbis-Parmigiana
2 Std.
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50min
Auberginen-Linsen-Pasta
45min
Dal Tadka
30min