Urządzenia i Akcesoria
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
8 plastrów wołowiny (np. z polędwicy), o grubości 1-1,5 cm
-
5 ząbków czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
150 g zielonych oliwek, bez pestek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 szczypta tymianku, suszonego
-
1 liść laurowy, świeży
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
250 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
75 g
Kalorie
3405 kJ /
814 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min