Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 450 g Milch
- 65 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Salz
- ¾ TL Thymian, getrocknet
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 100 g Polenta, vorgegart (2-Minuten-Polenta)
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 120 g Weißwein
- 200 g Kalbsfond
- 100 g getrocknete Paradeiser
- ¼ TL Chili, gemahlen, nach Geschmack
- 2 EL Olivenöl
- 600 g Schweinefleisch, sehnenfrei, in 3 cm Stücken (von der Schulter)
-
400
g Weißkraut, in Stücken
lub 400 g Spitzkraut, in Stücken - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Kümmel, gemahlen
- 3 Eier, getrennt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2361 kJ / 565 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40 Min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min
Fischcurry
45 Min
Coq au vin
3 Std.
Mediterrane Fischstrudel
1 Std. 25 Min
Fischgulasch
40 Min
Pikante Sterzschnitten
55min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5min
Boef Stroganoff
50 Min
Polenta-Hendl-Eintopf
40 Min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min