
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanada Teig
- 130 g Wasser
- 25 g frische Germ
- 1 Prise Zucker
- 60 g Weißwein
- 450 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- 60 g Schweineschmalz
Thunfisch Füllung
- 3 hartgekochte Eier geschält
- 50 g Olivenöl (oder Öl vom Thunfisch)
- 2 Knoblauchzehen halbiert
- 150 g Zwiebeln halbiert
- 180 g rote Paprika in Stücken
- 120 g grüne Paprika in Stücken
- 250 g passierte Tomaten
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- ¾ TL Salz
- 1 Prise Cayennepfeffer
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 300 g Thunfisch in Öl, in der Dose gut abgetropft
- 1 Ei verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 167 kcal / 697 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 2 g